Over ons

Gizmo

Werkhondenkennel "Ambition" is een uit de hand gelopen hobby van Martin..

Martin had al een hondje "Jorre" ik dacht, we doen er en hondje bij (leuk voor "Jorre" dacht ik) in de krant gekeken voor een Mechelse Herder (want die hebben zo'n leuk speels karakter) en er stond een nest te koop in Breda.. Gebeld, geld in de zak en daar naar toe...

Gizmo

Daar aangekomen lag het nest in een donkere schuur en die man wilde me een onder gepiest teefje meegeven (ik wilde tenslotte een teef) maar dat vond ik niets want ik had wel eens gehoord dat je in het hok moest gaan zitten en de eerste die op je afkwam dat zou een goeie zijn!?

Dus ik op mijn knieën, en ja hoor daar kwam een lekker dik puppy op me aflopen, hondje opgetild en warempel het was een teef!!

Deze moet het worden, die man liet een foto zien van de vader, een hond die een pakwerker beet en die  "Rambo" heette, leuk zei  ik nog, maar vond dat natuurlijk niet belangrijk want het moest een huishondje worden!!

Zes weken oud, genaamd "Gizmo" en ik nam haar trots mee naar huis.

Kennel

En toen begon de ellende, wat een dominant hondje was dat! De hond "Jorre" moest echt niets van dit hondje hebben, de pup terroriseerde en verbouwde het hele huishouden (vloerbedekking van de trap, marmoleum uit de hal en er zat geen knopje meer op het meubilair)

Martin vertelde dat tegen een collega, Wim Versluis, en die vertelde dat hij lid was van een politiehonden vereniging en dat ik maar eens langs moest komen met dat vervelende hondje. Zo gezegd zo gedaan, ik naar phv Elvado in Dordrecht, het hondje was toen 6 maanden oud en de mensen daar zeiden dat het een vrij hondje was (wat dat ook mogen betekenen, wist ik veel?) er werd een bijtmouwtje voor haar neus gehouden, een beetje gillen en hap vast die mouw, dat was geweldig zeiden de mensen daar! Eind van die training een praatje in de kantine en die mensen zeiden zo'n hond moet in een kennel niet in huis!! Nou daar was ikzelf ondertussen ook wel achter, het huis was haast onbewoonbaar geworden door die rothond!

KNPV virus

Gelijk lid geworden van die club en  toen van lieverlee besmet geraakt met het KNPV virus! Hondje afgericht voor PHI, nestje gefokt, PHII gehaald en zelfs met Gizmo (mijn eerste sporthond) deelnemer op het Nederlands-Kampioenschap PHII.. En zo ging het maar door en door, verhuisd uit Dordrecht naar de polder, Langerak ZH. Heb nu een huisje met lekker de ruimte, ook verhuist van club phv Elvado naar phv de Verdedigers in Hardinxveld-Giessendam nog meer gefokt en heb echt zeer veel plezier en gelukkig ook succes in de sport en met de honden!!!

Door de leuke resultaten behaald op keuringen, wedstrijden en mede door werkhondenkennel "From Lobsters Home" (Harry Kreeft), is het idee ontstaan om een werkhondenkennel-naam aan ons te verbinden.

En ons streven is, het fokken van werklustige sporthonden!!!!

En zo is "Ambition" ontstaan.

Tegenwoordig lid op phv Rotterdam-Zuid, een club met de juiste instelling!!